Kursus i BTB

Bilateral traumebehandling – kursus for behandlere

Fire dages onlinekursus, samt to planlagte øvedage med de øvrige deltagere på kurset.

Kurset er struktureret, så du får en teoretisk og praktisk indføring i bilateral traumebehandling. Du får en overskuelig oversigt over behandlingen, en indføring i traumer og en udvidet traumeforståelse. Kurset rummer også en basis forståelse for nervesystemet. Mangler du et redskab eller en metode til at behandle traumer? Her får du et konkret redskab, som virker og har en vedvarende effekt.

 

Bilateral traumebehandling:

Bilateral traumebehandling, også kendt som bilateral stimulation, er en terapeutisk tilgang, der anvendes til at behandle traumerelaterede lidelser såsom posttraumatisk stresslidelse (PTSD), kompleks traumatisering og choktraumer. Denne tilgang er baseret på teorien om, at traumatiske minder og oplevelser kan blive “fastlåst” eller gemt på en uhensigtsmæssig måde i hjernen, hvilket resulterer i vedvarende angst, frygt og andre symptomer.

Bilateral traumebehandling involverer normalt en form for sensorisk stimulering, der stimulerer begge sider af hjernen på skift. Den mest almindelige form for bilateral stimulation er øjenbevægelsesdesensibilisering og omstrukturering (EMDR), hvor patienten bliver bedt om at følge terapeutens fingre eller en anden form for bevægende stimulus med øjnene, mens de fokuserer på deres traumatiske oplevelse eller negative tanker.

Teorien bag bilateral traumebehandling er, at den bilaterale stimulering hjælper med at bearbejde og integrere de traumatiske minder og oplevelser på en mere adaptiv måde, hvilket resulterer i reduktion af traumerelaterede symptomer og en forbedret følelse af velvære og psykisk sundhed. 

 

Hold 3 – online: Kursusdage:

2. + 3. april: 9-14.30

29. + 30 april: 9-14.30.

Øvedage: torsdag d. 11. april: 16-20 + onsdag d. 1. maj, 16-20. (Underviser deltager ikke i øvetiden, men faciliterer øveperioden online og er til rådighed den sidste halve time, hvis der er spørgsmål).

Hold 4 – online: Kursusdage:

24. + 25. august: 9-14.30

14. + 15. september: 9-14.30.

Øvedage: mandag d. 2. september: 16-20 & mandag d. 16. september: 16-20. (Underviser deltager ikke i øvetiden, men faciliterer øveperioden online og er til rådighed den sidste halve time, hvis der er spørgsmål).

Kurset består af en variation af undervisning, brug af videoklip, arbejdsspørgsmål, demoer og øvesekvenser, og du får udleveret undervisningsmateriale.

Underviseren: Pernille er lektor i Nordisk sprog og litteratur og har været i træning i bilateral traumebehandling gennem to år ved Karen Aaes. Hun har i 1,5 år været i egen-terapi med metoden ved Karen Aaes. Herefter tog hun en master i chok release ved Nadia Ferhat, og hun har haft klienter og brugt metoden siden 2019. Pernille er vant til at undervise og er god til at strukturere og forklare tingene på en enkel og forståelig måde. Hun er rummelig og forstår, når der er behov for mere forklaring eller forenkling. Hun er tydelig og kommunikerer på en klar og respektfuld måde. For at deltage på kurset skal du have en psykoterapeutisk uddannelse eller være i gang med en psykoterapeutisk uddannelse (og være gennem andet år). Alternativ en coach eller terapeutuddannelse.

Pris: 5500,- (ink. moms)

Kontakt: pernille@iiharmoni.dk

Hvad siger deltagerne? 

Pernille er en fantastisk underviser. Nærværende, autentisk og faglig stærk.
Grundig gennemgang, demo og gode brugbare skemaer.
Vi fik mulighed for at øve os og virkelig gå i dybden med værktøjerne.
Jeg er SÅ glad for at jeg deltog i Pernilles online forløb om bilateral traumeterapi.

(Ulla Reimer, – 4 års studerende til psykoterapeut)

 

Det har været en fornøjelse at være på Bilateral trauma behandling kursus hos Pernille. Kurset er vel struktureret og hendes formidling er tydeligt og let forståeligt. Det var en god variation mellem teori og praktiske øvelser . Kurset kan varmt anbefales.

Mvh Daniel Navarro.

 

Pernilles Bilateral Traumakursus kan varmt anbefales. Pernille er en meget varm, nærværende og dygtig underviser. Hun er struktureret, har styr på sit stof og god til at formidle. Der er fin balance mellem formidling, dialog og øvelser under kurset.

Kh Hanna, psykoterapeut Kbh.

 

Jeg kan på det varmeste anbefale Pernilles Bilateral traume kursus. Hun formår at levere stor farlighed med tilstedeværelse, rummelighed og godt læringsmiljø. Det mærkes tydeligt, at Pernille er interesseret i at formidle metoden til gavn for klienter.❤

(Didde Damgaard, ungevejleder og psykoterapeut

 

Pernille Rosafeldt